FOREDRAG MED BRITTA KRISTENSEN

 

Det kræver en god fantasi at forestille sig at man er god nok

Meningen med livet et at blive glad for at være den vi er, det vi kan og det vi har. Dette foredrag tager fat i de store linier i livet.

I -93 fik jeg en vildsom tinnitus, og jeg stødte på Ellen Sander Jacobsen som jeg arbejdede med i syv år. I løbet af de syv år forsvandt “dem og mig” og jeg så en verden, der består af “vi” i stedet for. Fra at have følt mig undefor og isoleret, blev jeg en del af alting på jorden, for første gang i mit liv. Verden blev til at samarbejde, som jeg har et ansvar for at være en del af.

Jeg er ikke offer for noget som helst, men jeg sidder inde med brikker til løsningen på mine egne og vores allesammens problemer. Jeg trådte ud af min isolation og gik ind i verden og gjorde det, som jeg tror på er meningen - at tage min andel af ansvaret, og lave det der er mit arbejde her på jorden, at finde frem til at være glad for at være den jeg er, og alt det jeg har og det jeg kan. Vågne om morgenen og havde lyst til at gå i gang med mit liv, og sådan blev det. Jeg blev ligeværdigt med alt og alle. Pris: 4.500 plus transport

                                   

   

Sandheden er så ligetil

Vi er allesammen lige meget værd, og vi skal allesammen selv finde ud af at blive glade for at være dem vi er, og det liv vi har. Det er der  ingen der kan gøre for os. Til gengæld er det de færreste der kan gøre det alene.

..så her er et kursus i ligeværd og i at finde meningen med livet. Er det muligt, at finde selvrespekten og glæden, ved at være den, man er, og blive god til at stå ved sig selv, uden at blive vred overhovedet? Er det muligt, at kunne være sammen med andre uden at være bange for at blive såret? Er det muligt at skabe familier og samfund som vi trives i? Er der muligt, at holde op med at bekrige sig selv og hinanden, at fungerer med ligeværd og kærlighed imellem os. Ja, det er det. Det handler om at erkende, at det gode samarbejde, glæde og fred starter og ender hos os, hver især og tage ansvar for det.

100%ansvar Vi har 100% ansvar for os selv, og vi har alt hvad vi skal bruge, til at løse vores problemer med inde i os. For at kunne bruge det, vi må tilegne os mere viden og følelsesmæssig forståelse, for det på det følelsesmæssige plan at vores problemer skal løses. Der findes ikke noget der hedder en “umulig skæbne”.

95% af de problemer vi oplever i familien og i samfundet skaber vi med vores mindreværd og med vores angst for alle de andre negative følelser, som vi skjuler for os selv. Hvis vi tør være åbne omkring dem og tør stille opklarende spørgsmål, finder vi ud af, at nedenunder de angstfyldte fantasier ligger den uendelige kærlighed, under vreden ligger tålmodigheden, under sorgen ligger glæden og forståelsen af, at der ikke er andre begrænsninger for at være glad, end dem vi selv skaber med vores angst for mørket. Alt det vi skal lære om her i livet, ligger lige foran os, – i de nære ting. Når vi opdager det, holder livet op med at føles meningsløst

4.500 kr + transport

 

Kunst er når sjælen fortæller

  Kunsten blev en læremester og sådan er det med kunsten. Den lærer mig at blive mig selv, i stedet for at være som alle andre. Jeg kan ikke skjule mig som kunstner. Jeg må vise mig med styrker og sårbarheder. Det er kunstens styrke. Kunsten lærer mig at være nærværende. Når jeg er fraværende kan jeg ikke lave kunst. Det kan jeg måske godt, men så bliver det også derefter. Kunst tager sin tid. Den tager sin tid til fordybelse, omtanke, skifte gear, finde andre strenge at spille på. Den tager sin tid til at vække undren, at finde løsninger, til at lære og til at reflektere. Jeg lærer at tage inspirationen alvorlig. Alle ved, at inspirationen oftest kommer som glimt. Som kunstner gør man sig ansvarlig for at tage sig af disse glimt og udvikle, vende og dreje dem indtil der kommer et værk ud af det. Jeg må forholde mig åben og modtagelig som kunstner. Jeg må tænke løsninger, blive kreativ, se muligheder, slippe kontrol og anlægge nye synsvinkler. Jeg udvikler egenskaber udover analytisk og lineær tænkning. Jeg lærer at rumme og takle det uforudsigelige og spontane. Igennem udvikling af ideer, lærer jeg at improvisere, at gå med på ideer og ikke lukke af. Åbenhed og indføling dannes af den vej, og det er da ikke så lidt. Når vi oplever og lader os gribe af andres kunst, genkender vi vores egne afviste tanker, og indser, at verden er større, rigere og dybere end vi vil være ved til daglig. Kunst er følelsernes sprog og i kunsten kan vi holde vores inderste ud fra os selv og få nye perspektiver på. Vi kan fortælle hinanden om vores håb, drømme og værste mareridt og i kunsten kan vi dele det at være menneske. Det er den måde kunst berøre os på. 4.500 kr plus transport

 

Han, hun og musikken

   

Hvorfor er det så svært for mænd og kvinder at finde hinanden? Hvorfor ser det ud, som om der er en krig mellem kønnene globalt set?  De og mange andre spørgsmål, vil vil gerne være med til at snakke om og diskuterer.

Vi tror på, at vi to, mand og kvinde, er lige meget værd og skabt til samarbejde. Vi tror på, at når det er svært, er det fordi, at der ligger en masse normer, mindreværd og sårbarhed og spærrer for glæden ved at være sammen. Det blev vi nødt til at gennemskue og lave om på, for ikke at blive skilt. Vi har måtte lære, at vi ikke er halve mennesker, der skal reddes af hinanden. Vi er hele og vi skal være centrum i vores eget liv.

Vi har møjsommeligt arbejdet os både ind og ud af mange forskellige ubalancer og problemer igennem årene. Det krævede for os, et stykke arbejde at blive sammen, men det kunne godt lade sig gøre. Nogen synes måske, at arbejdet er for stort, men vi tror på, at det er meningen med os og meningen med livet, -  for os er ægteskabet et sted at udvikle os fra. Det handler om at forstå og tage ansvar for sig selv som et helt menneske, selvom man har en kæreste.

Man er velkommen med eller uden ægteskab - det handler dybest set om at finde sig selv som et helt menneske, uanset under hvilke forhold man lever.

Kom og få en hyggelig aften, med masser af udveksling og inspiration til at udvikle sig som mennesker, både med og uden kæreste.

Dobbeltforedrag med Britta kristensen Peter Brusendorff Pris 4.500 kr plus transport

Booking

Kontakt mig for mere information – så vender jeg tilbage hurtigst muligt.

Send mig gerne nogle arrangement-informationer: Hvor skal det holdes? Ca. antal tilhørere? Og de spørgsmål der ellers måtte være. Jeg hjælper også gerne med at vurdere, hvilken form foredraget skal have for at passe til netop jeres behov.

Britta Kristensen har skrevet bogen ”Det kræver en god fantasi at forestille sig at man er god nok” En bog om åbenhed, ligeværd og hjertevarme.
Som foredragsholder er det hendes specielle viden om følelserne, nye perspektiver og stor personlig åbenhed der tager publikum med storm.
Hun har en formidable og levende fortælleevne, særegen afvæbnende humor, og let tør fortællestil.

“Følelserne, fantasien og erkendelserne kommer for fulde omdrejninger, når Britta med humor og nærvær beskriver selvcensurens snærende bånd som den hindring for udvikling, mange er underlagt. Foredraget udfordrer og skaber selvindsigt. Med sin underfundige humor får Britta skabt en fortælling, vi alle genkender hos os selv.”