Brittas blog

Ligeværdsskolen


Her på bloggen vil jeg skrive om vores følelser – set ud fra ligeværdsperspektivet.

Vi er allesammen lige meget værd. Alt andet er tolkninger du laver ud fra dine mere- og mindreværdsfølelser. Det er præmissen, jeg skriver ud fra.

Målet med bloggen er at inspirere 
til en fordomsfri indsigt 
i dig og dit følelsesliv. 
Du får en masse nye ord, begreber 
og sammenhængsforklaringer 
at arbejde med.


Jeg vil skrive om ligeværdet, vores mere- og mindreværdsfølelser, vores sårbarhed, angst for at stå nøgne, når vi vedkender os selv og alt det andet der spærrer for kontakten til os selv.

Når du kan sætte ord på det, du føler, bliver det nemmere for dig at nå dig selv og andre. Hvis du ved noget om de følelser, der ligger bag dine frustrationer, er det nemmere for dig at låse op for dem; når du ved noget om dine følelser, kommer du også i kontakt med alt, hvad der er godt i dig, og du bliver bedre til at stå sikkert på dine ben, selvom bølgerne går højt.

Vi ved godt allesammen inderst inde, at det gør ondt at være vred, være i sorg eller føle afvisning. Vi tror måske bare, at sådan er livet, og det er der ikke noget at gøre ved.

Måske tror du, at det er farligt at beskæftige dig med dine følelser og være åben om, hvordan du egentlig har det. Måske tror du, som jeg gjorde, at det simpelthen ikke er muligt at gøre noget ved din situation.

Måske tror du ligefrem, at din smerte er en nødvendig del af livet. Hvis du tror på det, er det logik, at der ikke sker en forbedring af din situation, eller at den ligefrem forværres.

Går du derimod i gang og tør spørge, hvad din andel af problemet er, og hvad du har brug for at lære for at løse det, er du godt på vej. Tør du spørge sådan, har du mulighed for at løse dine problemer, så de virkelig er løst.


Hvis du får løst dine problemer, så de for alvor er løst, vil du altid have forstået noget nyt omkring dig selv. Du vil være blevet klogere og mere erfaren. Du vil være kommet nærmere en positiv og kærligere forståelse af dig selv og andre.

SENESTE INDLÆG

 • Det var dig der begyndte
  Når den vej, der hedder – fordi jeg føler mindreværd, har jeg lov til at terroriserer både mig selv og andre – ikke fører længere, er det til at skifte spor.
 • I øjenhøjde
  Når vi sætter andre på en piedestal, vælger vi bevidst eller ubevidst frøperspektivet. Vi vurderer andre højere, ved at vurderer os selv mindre end dem.
 • Mig og Terroristen
  Det var midt i halvfemserne, at jeg opdagede at terrorister er helt almindelige mennesker med navne og ansigter. Mennesker med en barndom, med skoletid, familie og venner.  Det […]
 • Fordomsfri selvindsigt
  Vi er gode til at se, hvor de andre har deres problemer, fordi det er nemmere at se udad end indad. Vi er så gode til det, så […]
 • Skyld og straf
  Findus og jeg er færdige med ”Borgen” Det sidste afsnit indledes med ordene. Alle kan klare modvind; vil du teste et menneskes karakter, så giv det magt. Abraham […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.