Ligeværdsskolen

Ligeværd

 

Ligeværd er den følelse der er tilbage, når vi ikke er inde i vores mere- eller mindreværdsfølelse. 

Ligeværd er en følelse af at være glad for at være den man er, at respekterer sig selv og andre.
Ligeværd er samarbejde, man skal ikke have svaret på alting, eller lade andre bestemme alting.
Ligeværd er en følelse, at at kunne være sig selv, uden at være bange for at virke dum eller blive misforstået.

Ligeværd er at kunne mærke, at vi allesammen er i familie med hinanden.

Når man kan mærke ligeværdet, snakker man ærlig snak og leder ikke efter noget at blive såret over.

Ligeværd er en realitet og ligge inde i os allesammen og kan aldrig blive væk. Vi kan fjerne os fra den realitet og forsvinde ind i mere -og mindreværdsfølelserne, sårbarheden og tomheden.

Mere -og mindreværd

Alle mennesker på jorden er her for at lære at være glade for sig selv. Vi kommer med lige meget lys allesammen og med en opgave, vi har givet os selv. Én af opgaverne er at se igennem mer- og mindreværdsfølelsen og forstå, at vi allesammen er lige meget værd.

Vi har allesammen nogen vi synes er mere værd end os og nogen vi synes er mindre værd.
Vi har allesammen mere -og mindreværdsfølelser.
Mere og-mindreværd er en følelse vi går ind i, når vi ikke synes vi er gode nok.

Dig, mig og alle de andre

Fællesskaber er livsvigtige for os. Familien, vennerne, samfundet, parforholdet. Men af og til støder vi os bare hårdt på samværet. Det er så let at blive såret, føle sig misforstået, udenfor, kritiseret, overset og konsekvenserne er tit meget store.
 
Virkeligheden er, at det godt kan lade sig gøre at være sammen med andre uden at blive bange og sårede. Du får værktøjer til at løse dine problemer gennem ligeværdsfølelsen og en positiv forståelse af dig selv. Til at få mere overskud og til at få det lyse humør med i livet.
 

Hvad handler det her om?

Det her handler om de følelser vi alle sammen deler.
Vi har allesammen følelser, og vi har dem hele tiden. Følelser er ligesom vejret. Der findes ikke noget tidspunkt, hvor der ikke er følelser.
Det handler om en ny måde at forstå sig selv og dine følelser på. En mere positiv forståelse, hvor vi ikke identificerer os med vores negative forestillinger og følelser, men tager til os at vi er gode nok, som vi er.

Hvad er problemet?

Problemerne skaber vi for os selv, ved at lytte til intuitionerne fra det mørke hoved. F.eks.

Mer- og mindreværd – En mekanisme, hvor vi sætter andre op på piedestaler og blive bange.
Sårbarhed –  Sårbarhed starter altid med, at man såre sig selv, med sine egne negative forestiller om sig selv. Så går man automatisk i forsvar og så kører balladen.
Tomhedsfølelsen – en fornemmelse af tomhed, af at stå udenfor, være anderledes. Alle mennesker kender til følelsen, mere eller mindre.
Familiefrustrationer –  På grund af vores negative forestillinger om os selv, går vi ofte forbi hinanden. Det er vigtigt, at kunne slappe af over for, at vi ikke altid kan få den kontakt med andre vi ønsker os. Vi lever mange gange og vi mødes igen og igen. selvom det ikke lykkedes os at få kontakten i dette liv, får vi flere chancer.

 
Vi har masser af muligheder for at få det godt med os selv og hinanden. Det er bare med at få øje på dem.